Whisky tasting Vaderdag Editie

Speciaal voor vaderdag organiseren wij een whisky tasting.

Nodig je vader uit voor een avond met heerlijke lekkernijen, zowel whisky als hapjes, deze avond met je vader of whisky liefhebber kan niet meer stuk!

Op zondag 17 juni organiseren we alweer een prachtige editie van de volgende whisky tasting. Dit keer gaat de reis naar het Schotse eiland Islay.

Dit eiland, ook wel bekend als de 'koningin van de Hebriden' staat bekend om de turfachtige, rokerige whisky's. Sommigen claimen zelfs dat dit beste van de wereld zijn.
De verschillende whisky’s van het eiland worden gemaakt door 9 nog werkende distilleerderijen en zijn bekend onder de naam Islay Malt Whisky. Dit is naast de Speyside wellicht het meest tot de verbeelding sprekende regio van Schotland.
Vooral de zuidelijk gelegen distilleerderijen staan bekend om hun uitgesproken, rokerige, medicinaal en turfachtige smaak. Bekende namen als: Ardbeg, Laphroaig, Lagavulin Single Malt, Bowmore single malt, Bruichladdich, Bunnahabhain, Caol Ila, Kilchoman, zijn onder meer berucht om hun tot de verbeelding sprekende whisky’s.
De turf komt bij deze whisky’s nog altijd van de Moslanden, het geheime ingrediënt dat de ‘Islay malts’ hun speciale smaak geeft. Het water uit de zuivere waterbron, stuifwater van de zee en de lokale gerst maken het plaatje compleet.

Des te meer reden om hier een avond aan te besteden!
Sláinte! (Proost!)